centru orizontal CNC HS4000/5000II

HS4000 II | HS5000 II

Centru orizontal CNC HS4000/5000II este proiectat pe o structură de înaltă precizie, arbore integrat de mare viteză și sistem de ghidaj rigid, ridicând precizia și reducând deformarea termică atunci când prelucrați reperele.

centru orizontal CNC HS4000/5000II
  • Motor integrat de 15.000 rpm de înaltă performanță
  • Curse rapide axa X / Y / Z: 60m / min
  • Arbore cu șurub cu bilă cu sistem de răcire
  • Structura batiului de susținere în 3 puncte cu rigiditate ridicată
  • Șurub cu bile diametru Ø50 mm
  • Aplicație standard pentru revistă tip inel
  • Magazie cu 60 de stații
  • Cel mai bun timp de schimbare a sculelor (chip-chip): 2,6 sec

Structură

Batiu sprijin în 3 puncte

Seria HS-II este prima serie a companiei care aplică batiul cu contact în trei puncte, care este un criteriu pentru structura cu rigiditate ridicată.

batiul cu contact în trei puncte la sol

Batiul susținut în trei puncte este o structură care permite prelucrarea ușoară atâta timp cât cele trei niveluri de la baza patului sunt stabilizate în timpul instalării inițiale, iar o astfel de prelucrare este disponibilă numai cu suport din rigiditatea structurală a mașinii.

Structură de batiu în trepte

Batiul va rezista suficient la forța generată de prelucrarea pe axa-Z. Stabilitatea a fost îmbunătățită și mai mult cu proiectarea centrului de greutate mai scăzut.

Analiza structurală optimă

Centru orizontal CNC HS4000/5000II este proiectat pentru a avea o structură optimă prin analiza structurală unică a Hyundai-WIA. De asemenea, coloana a devenit mai rigidă, chiar dacă este mai ușoară în greutate în comparație cu modelul anterior.

Ghidaje

Ghidaj liniare cu role de mare viteză

Ghidajele liniare cu role sunt aplicate pentru a reduce timpul de așchiere și pentru a sporii rigiditatea. Fiecare axă este conectată direct la un servomotor digital extrem de fiabil pentru a oferi rigiditate ridicată și deformare termică minimă.

Ghidaj LM cu role de mare viteză - centru orizontal CNC HS4000/5000II

Șurub cu bilă dublu ancorat

Cursele sunt stabilizate prin fixarea ambelor capete ale șurubului cu bile utilizând metoda dublu-ancorată. Șurub cu bile mari (tip „M”) Diametrele crescute ale tuturor șuruburilor cu bilă permit o precizie ridicată chiar și în timpul așchierilor grele.

Șurubul cu bilă pretensionat minimizează dilatarea și contracția în funcție de căldură și consolidează în continuare rigiditatea prin metoda de susținere a dublei ancore. În plus, cuplarea șuruburilor cu bile și servomotorele digitale extrem de fiabile sunt conectate prin cuplaje cu plăci metalice, pentru a reduce ruperea cuplajului și jocul.

Șurub cu bilă dublu ancorat

Șurub cu bile cu piulițe de răcire

Șuruburile cu bile cu piulițe de răcire pe toate axele reduc deformarea termică, ceea ce sporește precizia de prelucrare.

Șurub cu bile cu piulițe de răcire - centru orizontal CNC HS4000/5000II

Arbore principal

Motor integrat în arbore

Centru orizontal CNC HS4000/5000II are motorul integrat în arborele principal permițând viteze mari și precizie în așchiere.

Motor integrat în arbore - centru orizontal CNC HS4000/5000II

Prin utilizarea rulmenților cu bile unghiulare de înaltă precizie, se obține o accelerație / decelerare rapidă a axului principal. Capul arborelui este proiectat pentru a reduce deformarea termică, reducând astfel generarea de căldură și făcând posibilă menținerea unei precizii ridicate.

centru orizontal CNC HS4000/5000II - arbore principal puternic

Sistem de răcire cu ulei

Temperatura arborelui este controlată prin utilizarea unui răcitor cu ulei. Acest lucru asigură o temperatură constantă a arborelui, care reduce deformarea termică.

Lichid răcire prin arbore (20/30/70 bar)

Răcirea prin arbore este extrem de utilă la execuția alezajelor adânci. Ajută la creșterea duratei de viață a sculelor, în timp ce
scader ciclulu de prelucrare.

Contact dublu port-sculă

Sistemul de arbore Big Plus (BBT) asigură un contact dublu între fața axului și fața flanșei port-sculei. Creșterea diametrului standard îmbunătățește rigiditatea și repetabilitatea ATC, iar deplasarea axei Z este prevenită, ceea ce prelungește durata de viață a sculei.

Port-scule HSK

Port-scula tip HSK este dimensionată pentru o poziționare precisă cu un joc mai mic în conicitatea axului în timpul rotației cu viteză mare. Acest lucru asigură un nivel excelent de precizie pentru prelucrarea cu precizie ridicată.

Magazie scule

ATC de mare viteză

Controlul poziției prin ATC cu două brațe pe servomotoare a fost îmbunătățit drastic. În plus, schimbul de scule a devenit mai ușor, reducând enorm timpul de așchiere specific.

Magazinul de scule de la 40 până la 120 de scule ca opțiuni - centru orizontal CNC HS4000/5000II

Magazinul de scule din seria HS-II conține 40 de scule ca standard și până la 240 de scule ca opțiune, în funcție de model. Metoda de selectare a sculei de adresă fixă și un panou de control al magaziei separate sporesc confortul utilizatorului. Se pot opta pentru 3 tipuri de magazie de scule și număr de scule standard[opționale]:

Tip InelTip LanțTip Matrice
40, [60][90, 120][240]

Magazie tip inel

Magazia de tip inel produce mai puțin zgomot decât tipul lanț existent și are o rotație mai rapidă a magaziei, ceea ce contribuie la reducerea timpului de schimbare al sculelor și la o productivitate îmbunătățită.

Paletare

APC de mare viteză

APC acționat de servomotor este proiectat cu tehnologia avansată a Hyundai-WIA în care timpul de conducere APC este redus semnificativ. Cel mai bun timp de schimbare a paletului din clasă ajută la reducerea timpului deașchiere și la îmbunătățirea productivității.

Camă cu roți dințate (Palet)

Rotația paletului pentru modelule anterioare era prin metoda melcului, dar paletul cu precizie de 0,001 grade care vine ca o opțiune pentru HS4000 II funcționează prin metoda cu came a roților dințate.

Metoda cu came a angrenajului cu role prezintă mai puține pierderi de putere datorită mișcării uniforme de-a lungul curbei camelor și este mai avantajoasă pentru rotația cu viteză mare datorită faptului că generează mai puțină frecare din rotația rolei.

Evacuare șpan

Structura directă de descărcare a cipurilor

Structura a fost concepută pentru ca așchiile să cadă direct în centrul batiului pentru a îmbunătăți capacitatea de evacuare a așchilor, iar lipsa necesității unui transportor cu șurub intern separat a eliminat în mod fundamental problemele cu așchii din transportorul cu șurub intern.

Video HS6300 & L400C

Specificații Tehnice HS4000 II

Dimensiune Masă [mm]2 – 400×400
Capacitate incarcare [kg]2 – 400
Arbore principal [tip]Motor Integrat
Portscula [tip]BBT40
Viteza arbore principal [r/min]15,000
Putere Motor [kW]30/18.5
Cuplu Arbore [Nm]230/119
Curse (X,Y,Z) mm730/730/880
Curse rapide (X/Y/Z) [m/min]60/60/60
Ghidaje [tip]Liniare
Număr de scule40
ATC viteză (Chip To Chip) [sec]2.6

Specificații Tehnice HS5000 II

Dimensiune Masă [mm]2 – 500×500
Capacitate incarcare [kg]2 – 500
Arbore principal [tip]Motor Integrat
Portscula [tip]BBT40
Viteza arbore principal [r/min]15,000
Putere Motor [kW]30/18.5
Cuplu Arbore [Nm]230/119
Curse (X,Y,Z) mm730/730/880
Curse rapide (X/Y/Z) [m/min]60/60/60
Ghidaje [tip]Liniare
Număr de scule40
ATC viteză (Chip To Chip) [sec]2.6

Produse Similare

Resurse Linkuri Externe